Website laten maken kosten

Wanneer je een website bouwt, zijn er zoveel dingen om rekening mee te houden. Het kan overweldigend zijn! Waar heb je hem voor nodig? Hoe wil je dat het eruit ziet? Hoe kan ik de gebruikerservaring optimaliseren? Hoeveel moet ik hieraan uitgeven? In deze blog leggen we uit wat er komt kijken bij het maken van een website en geven we enkele tips om er een te bouwen zonder dat je een hoop geld moet uitgeven.

Maak een plan

  • Voordat u begint met het bouwen van uw website, is het belangrijk om uit te zoeken wat uw doelen zijn en hoeveel geld u zich kunt veroorloven aan het project te besteden. Wilt u een e-commerce site waar mensen direct vanaf uw site producten kunnen kopen? Wilt u gewoon een blog die uitlegt wat uw bedrijf doet? Zijn er speciale functies die de gebruikerservaring verbeteren of meer verkeer naar de site trekken? Uw antwoorden kunnen na verloop van tijd veranderen – dat is prima!
  • Doe ideeën op. Als u eenmaal hebt besloten welk type website zowel uzelf als potentiële klanten het beste zal dienen, begin dan te brainstormen over verschillende manieren waarop deze typen websites kunnen worden gemaakt. Kijk naar andere sites in vergelijkbare niches (maar kopieer ze niet!) zodat u weet wat goed en minder goed werkt voor elk type website/stijl/etc….

Type site

  • E-commerce site: Als u een product online wilt verkopen, hebt u een website nodig die de transacties kan afhandelen. Dit betekent dat uw website betalingsgateways nodig heeft (zoals PayPal of Stripe), een voorraadbeheersysteem en een soort verzendingsintegratie. Deze zijn meestal inbegrepen in de meeste e-commerce thema’s (de templates die de look en feel van uw site vormen), maar ze kunnen ook apart worden gekocht als add-ons als ze niet inbegrepen zijn bij de template van uw keuze.
  • Blog: Als u artikelen wilt schrijven en die regelmatig wilt bijwerken, dan kan dat op deze manier. U hebt software nodig zoals WordPress of Wix, waarmee gebruikers snel inhoud kunnen uploaden zonder kennis van codering. Ze hebben ook ingebouwde SEO-functies, zodat Google weet wat er in de blogberichten gebeurt!
  • Portfolio Site: Een portfoliosite is eigenlijk gewoon een verzameling afbeeldingen met tekstbeschrijvingen die uitleggen wat elke afbeelding voorstelt – net zoals een kunstgalerie stukken op hun muren zou tonen! De beste manier om dit te doen zou zijn via iets als Squarespace, omdat het heeft drag & drop functionaliteit, zodat het creëren van pagina’s / secties zijn eenvoudig peasy citroen squeezy!

Content management systemen

Een content management systeem (CMS) is een softwareprogramma waarmee u webpagina’s kunt maken en bewerken. Het biedt ook een interface waarmee uw gebruikers hun eigen pagina’s kunnen beheren. Dit betekent dat zij zelf inhoud kunnen toevoegen en bewerken.

Als u een CMS gebruikt, kunt u veel gemakkelijker wijzigingen in uw website aanbrengen dan wanneer u alles handmatig zou doen. Als mensen doorschuiven binnen het bedrijf of het bedrijf verlaten, kunnen nieuwe werknemers gemakkelijk de rol overnemen die ze voorheen hadden, terwijl ze de site kunnen blijven bijwerken, zelfs als ze niet bekend zijn met HTML-code of andere technische details van hoe websites werken. Dit maakt het niet alleen nu, maar ook in de toekomst gemakkelijker voor uw teamleden.

Er zijn veel verschillende soorten CMS’en beschikbaar van bedrijven als WordPress, Drupal, Joomla!, Squarespace, Wix enz., die allemaal verschillende functies bieden, afhankelijk van het soort bedrijf dat ze het meest nodig heeft:

Ontwerp van de website

Het ontwerp van uw website is een groot onderdeel van uw algemene ervaring. Het kan uw bedrijf maken of breken, dus u moet ervoor zorgen dat het goed wordt gedaan.

Uw site moet gemakkelijk te navigeren en gebruiksvriendelijk zijn, zodat bezoekers niet verdwalen of gefrustreerd raken. Het ontwerp moet ook visueel aantrekkelijk, responsief en mobiel-vriendelijk zijn. Bezoekers verwachten een uitstekende gebruikerservaring van uw website, dus het is belangrijk dat deze kwaliteiten van begin tot eind in het ontwerpproces aanwezig zijn.

Complexiteit van de website

Website complexiteit verwijst naar het aantal pagina’s, afbeeldingen en video’s op uw website; het aantal formulieren dat u heeft; en hoeveel databases of plugins van derden zijn geïntegreerd in uw site.

Wat de complexiteit betreft, is er geen eenduidig antwoord op de vraag hoeveel een website kost – dat hangt af van het soort bedrijf dat u runt en welke functies u wilt hebben. Enkele algemene richtlijnen kunnen u echter in de juiste richting wijzen:

  • Een eenvoudige e-commerce winkel met 20-30 producten kost ongeveer 2000 – 5000 euro, afhankelijk van het platform (Shopify vs Squarespace).
  • Als uw website veel inhoud heeft (zoals een informatieve blog), verwachten dan om een totaal bedrag te betalen van $ 4k – $ 10k voor hosting,design en development diensten.

De kosten van de website hangen af van hoeveel werk u erin wilt steken.

De kosten van uw website project hangen af van de hoeveelheid werk die u erin wilt steken. Als u bijvoorbeeld al een logo hebt en alleen geïnteresseerd bent in het toevoegen van een online winkel aan uw bedrijf, kan de prijs relatief laag zijn, maar als u wilt dat wij een aangepast ontwerp vanaf nul maken of sociale media-integratie toevoegen, kunnen de kosten wel wat stijgen.

Op dezelfde manier kunnen we u helpen een effectieve en professioneel uitziende website te maken voor slechts 500 euro, maar voor degenen die iets uitgebreider willen is er geen limiet (binnen redelijke grenzen).

Hoeveel kost een website?

De kosten van een website hangen af van wat u met uw site wilt en hoeveel werk u bereid bent erin te steken. Sommige mensen ontwerpen graag hun eigen sites, terwijl anderen ontwerpers of developers inhuren. Doe wat onderzoek online en zoek uit wat andere websites in dezelfde branche als de jouwe kosten. Kijk hoeveel tijd elk bedrijf aan hun website heeft besteed en vraag uzelf af of u een vergelijkbaar resultaat wilt (bijv. als de ene website twee maanden duurt om te maken en de andere slechts twee dagen, wat betekent dit dan voor jou?).

Het soort werk dat u zoekt heeft ook invloed op de kosten: als al uw content al geschreven is, dan is er alleen een ontwerper nodig; maar als er vanaf nul geschreven moet worden, dan zal dit duurder zijn omdat er meer werk bij komt kijken. Een ontwikkelaar kan nodig zijn voor complexe functies zoals e-commerce winkelwagentjes of lidmaatschapspakketten; deze kunnen het prijskaartje aanzienlijk verhogen, afhankelijk van hoe ingewikkeld ze zijn – denk dus goed na voordat u ze in uw ontwerp opneemt!

Waarom kosten websites zoveel?

Er zijn veel factoren die de kosten van een website beïnvloeden. Als je naar een website als Amazon of Facebook kijkt, zie je dat deze websites uit veel meer bestaan dan alleen woorden en plaatjes. Amazon heeft bijvoorbeeld een enorm voorraadbeheersysteem dat miljarden producten in honderden verschillende talen bijhoudt. Facebook moet de voorkeuren van elke gebruiker bijhouden, zijn locatie en wat hij graag leest of bekijkt op de site, zodat het de inhoud daarop kan afstemmen.

Dit soort complexe systemen zijn niet goedkoop om te ontwikkelen, maar als u ze zelf wilt bouwen (in tegenstelling tot het gebruik van een bestaand platform), kan dat heel wat tijd en moeite kosten, evenals geld dat wordt besteed aan personeel dat nodig is voor het ontwikkelingswerk, zoals het inhuren van programmeurs/ontwikkelaars die code schrijven; grafische ontwerpers die logo’s/grafieken enz. maken; technische schrijvers die helpgidsen maken enz.

Hoeveel moet je betalen voor een website?

Zoals boven aangegeven hangt dat af van vele factoren, waaronder de complexiteit van uw bedrijf, uw budget en het aantal pagina’s dat u nodig hebt. Een basiswebsite kan variëren van 1000 euro tot 5000 euro; inclusief kosten voor hosting en domeinnaamregistratie.

Als u een eenvoudige site zonder formulieren of database functionaliteit, dan zal het minder duur dan een die deze extra functies vereist.

Sommige bedrijven (zoals wij) bieden maandelijkse abonnementen voor webhosting en domeinregistratie diensten, zodat u niet veel hoeft te betalen voor een upfront fee.

Sectie: Is het de moeite waard om meer te betalen voor een website of heb ik gewoon iets goedkoops en basics nodig?

Ik begrijp het. Misschien heb je een krap budget en moet je een zo goedkoop mogelijke website hebben, maar dat betekent niet dat je genoegen moet nemen met een inferieur product. Veel websites beginnen met goede bedoelingen, maar komen dan later in de problemen door slechte planning of gebrek aan ervaring van hun ontwerpers/ontwikkelaars.

Als u op zoek bent naar een kwaliteitswebsite die jarenlang meegaat en er goed uitziet, raad ik u aan minstens 1000 tot 2000 euro uit te geven (500 is waarschijnlijk te laag). Dit geeft jou genoeg ruimte in je budget zodat je dingen kunnen veroorloven als:

  • Een aangepast ontwerp (geen sjablonen)
  • Professionele fotografie
  • Een geweldige UX-ontwerper die begrijpt hoe mensen over websites denken (niet alleen hoe ze op een website werken)

Conclusie

Dus wat zijn de website laten maken kosten? Als het gaat om de kosten van webdesign, moet je met veel factoren rekening houden. Het eerste waar u aan moet denken is hoeveel werk u in uw site wilt steken. Als u op zoek bent naar iets eenvoudigs en gemakkelijk zelf te beheren, dan kunt u wellicht een betaalbare optie vinden die perfect aansluit bij uw behoeften.

Als u liever professionals inhuurt die voor alles kunnen zorgen, van opstartkosten tot onderhoudskosten (of zelfs langer), dan zijn er ook genoeg opties beschikbaar! Wij hebben een maandelijks laag tarief dus als je dat wilt neem dan contact met ons op!

SEO Check

Wil je meer bezoekers op jouw website of heb je geen idee hoeveel bezoekers je nou eigenlijk krijgt?

Vul je gegevens in en ontvang een Gratis rapport!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *