Wat is google Search Console?

Google Search Console is een gratis tool van Google waarmee u uw website kunt controleren en optimaliseren voor zoekmachines. Het biedt gegevens over de prestaties van uw site bij het zoeken, maar ook advies om het Google gemakkelijker te maken de inhoud te begrijpen.

Wat is Google Search Console?

Zie Google Search Console als uw eigen persoonlijke zoekmachine, speciaal voor u gebouwd. Het is een plek waar u de laatste informatie over de SEO. Daar kan je prestaties van uw sites kunt opzoeken en eventuele problemen kunt oplossen.

Google Search Console is een gratis tool die marketeers, webmasters en site-eigenaren helpt te begrijpen hoe hun site zich gedraagt in de zoekresultaten van Google, inclusief de aanwezigheid op sociale media en mobiele apparaten, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun contentstrategie.

Wat kan je met de Search Console?

Wanneer u inlogt bij de console, kunt u zien wat er in de zoekresultaten voor uw zoekwoorden staat. Dit kan u helpen om te bepalen welke pagina’s worden gerangschikt en waar ze worden geplaatst op de SERP (search engine result page). U kunt ook meer te weten komen over andere websites die voor soortgelijke trefwoorden scoren. Ook over hun web eigenschappen zoals meta beschrijvingen, titels en URL’s.

U kunt ook alle informatie over uw eigen website bekijken. Dit omvat crawlfouten die zijn gemeld sinds de laatste controle van Google en crawlstatistieken. Zo kunt u eventuele problemen met het crawlen van uw site of het correct indexeren ook hier identificeren.

Voor wie is het?

Je kunt de Google Search Console gebruiken als je een website hebt. Het is vooral nuttig voor SEO-professionals, webmasters, eigenaren van websites en webontwikkelaars die inzicht moeten krijgen in de prestaties van hun site in de zoekresultaten. Digitale marketeers kunnen het ook nuttig vinden bij het evalueren van hoe gebruikers omgaan met hun inhoud op apparaten zoals mobiele telefoons of tablets.

Conclusie

Met zoveel websites kan het moeilijk zijn om ze allemaal bij te houden. Dat is waar Google Search Console om de hoek komt kijken. Met dit hulpmiddel kunt u gemakkelijk zien hoe uw website eruitziet in de ogen van de zoekalgoritmen van Google, en de nodige aanpassingen of veranderingen aanbrengen zodat uw site hoger scoort dan de concurrentie. Je ziet veel vragen zoals: wat is google search console? Maar wij hopen dat je nu een beetje beter begrijpt wat het inhoud. Je moet er eigenlijk zelf mee stoeien.

Vraag HIER een gratis Advies gesprek aan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *