6 dingen waar je op moet letten Marketing Advies Bureau

Als u op zoek bent naar een Marketing Advies Bureau, is het belangrijk om te weten waar u aan begint. Hoewel marketingbureaus allemaal vergelijkbaar zijn is het een feit dat ze hun klanten helpen en hun producten in de markt te zetten maar bieden ze niet allemaal precies dezelfde diensten aan. In feite zijn sommige gespecialiseerd in één gebied, terwijl andere een verscheidenheid aan diensten aanbieden. Dus hoe weet u welk bureau geschikt is voor uw bedrijf? Hier zijn zes dingen om te overwegen voordat u een beslissing neemt:

Kosten

Afhankelijk van het bureau kunt u een vast tarief voor hun diensten verwachten of een uurtarief.

Er zijn ook “retainer”-bureaus, die elke maand een vast bedrag vragen en al uw marketingbehoeften in dat pakket opnemen; als u echter extra diensten of revisies nodig hebt, brengen zij uurtarieven in rekening.

En sommige bureaus bieden projectgebaseerde prijzen waarbij ze een budget opstellen voor elk project op basis van wat het per week/maand/jaar moet kosten en u vervolgens factureren op basis van de tijd die ze eraan besteden. Als je meerdere projecten tegelijk hebt, kunnen dit soort bedrijven vrij flexibel zijn met hun prijzen, omdat ze geen overheadkosten hebben zoals een kantoorruimte – al hun werknemers werken vanuit huis en gebruiken online samenwerkingstools zoals Slack of Zoom in plaats van persoonlijk te vergaderen…

Niche

Niche is een belangrijke factor bij het kiezen van een marketingadviesbureau.

Wat is de niche van uw bedrijf? Hoe onderscheidt uw bedrijf zich van de concurrentie? Wat maakt ze uniek? Wie is je target market? Voor dat je opzoek gaat moet je deze vragen eerst kunnen beantwoorden.

Deze vragen zijn belangrijk om jezelf te stellen bij het zoeken naar een marketingadviesbureau, omdat het je zal helpen je opties te beperken en een bureau te vinden dat goed aansluit bij wat je zoekt.

Tijd

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij een marketingadviesbureau is hoe ze met tijd omgaan. Tijd is geld, en als ze geen duidelijk schema hebben voor het project dat u wilt laten uitvoeren, kan het u meer kosten dan waar u op gerekend had. Vraag hen ook om hier specifiek over te zijn, want als hun tijdschema’s niet kloppen, dan zullen er vertragingen zijn die later nog meer problemen kunnen veroorzaken.

Diensten

Wanneer u in de markt voor een marketing consulting bureau, is het belangrijk om er zeker van zijn dat ze diensten bieden die in lijn zijn met uw behoeften. Bekijk de site van elk bureau en kijk met wat voor soort klanten ze in het verleden hebben gewerkt. Als een bureau ervaring heeft met soortgelijke bedrijven of projecten als het uwe, is dat een goed teken!

Controleer ook hoe hun diensten zich verhouden tot het aanbod van andere bureaus. Zijn er specifieke diensten die meer bureaus aanbieden? Of misschien zijn er enkele diensten die door alle bureaus worden aangeboden, maar is er één gespecialiseerd in het uitvoeren van die taken beter dan andere? Maak gebruik van alle beschikbare informatie voordat u een beslissing neemt!

Resultaten

U wilt er zeker van zijn dat u werkt met een Marketing Advies Bureau dat resultaten voor uw bedrijf kan leveren. Dit betekent natuurlijk veel vragen stellen over de resultaten die zij voor andere klanten hebben behaald.

  • Hoe weten we of we onze doelen bereiken?
  • Hoe zal je verbeteren als je ze niet bereikt?
  • Hoe lang gaat het nog duren als ze niet bereikt zijn?
  • En wat zijn dan de extra kosten?

Communicatie

Hoeveel geweldige diensten ze ook aanbieden, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u met de juiste mensen communiceert. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u de informatie krijgt die u nodig hebt wanneer u met uw marketingadviesbureau werkt. Hier zijn enkele dingen om op te letten:

  • Vraag naar wat je nodig hebt. Neem geen genoegen met minder dan wat het beste werkt voor uw bedrijf en doelstellingen. Vraag zo nodig om een voorbeeldplan voordat u toezeggingen doet, zodat alles voor beide partijen duidelijk is.
  • Zorg ervoor dat de informatie zinvol en begrijpelijk is voor iedereen die het nodig heeft (of in ieder geval voor iemand in uw bedrijf).
  • Stel zo nodig vragen – als er termen of concepten zijn die niet duidelijk zijn, maak dan tijd vrij zodat zij deze dingen duidelijk kunnen uitleggen.
  • Vergeet niet – niet iedereen heeft toegang tot alles tegelijk of begrijpt hoe elk klein stukje perfect in elkaar past in één groot geheel!

let op de details en zorg ervoor dat u vragen stelt.

Het laatste wat u moet overwegen is hoe het bureau zal worden betaald. Zorg ervoor dat ze een schriftelijk contract gebruiken, en dat het duidelijk is hoeveel tijd (en geld) u verplicht bent hen te betalen. Als er problemen zijn met het project en u uit de overeenkomst wilt stappen, zorg er dan voor dat er geen boetes of kosten verbonden zijn aan het voortijdig beëindigen van de overeenkomst.

Tot slot, als alles er tot nu toe goed uitziet, stel dan zoveel mogelijk vragen over hun ervaring! Hebben ze ervaring in uw branche? Met wat voor soort klanten werken ze normaal gesproken? Hoe lang bestaan ze al? Hoe meer vragen u over deze zaken kunt stellen voordat u een contract ondertekent, hoe beter voorbereid uw nieuwe marketingteam zal zijn op succes wanneer het tijd wordt om resultaten te leveren!

Conclusie

Uiteindelijk gaat het erom een Marketing Advies Bureau te vinden dat goed bij uw bedrijf past. Als u uw due diligence doet en goed nadenkt over wat u wilt van een marketingadviesbureau, dan moet u er een kunnen vinden die aan al uw behoeften voldoet. De sleutel is het vinden van iemand die goed met u kan samenwerken en resultaten kan leveren die uw bedrijf ook op lange termijn zullen helpen groeien.

SEO Check

Wil je meer bezoekers op jouw website of heb je geen idee hoeveel bezoekers je nou eigenlijk krijgt?

Vul je gegevens in en ontvang een Gratis rapport!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *